Friday, 25 November 2011

Tahun yang baru dan azam yang baru

Selamat tahun baru...semangat yang baru....azam yang baru...mengosongkan minda daripada perkara2 yang negatif. Semoga esok adalah permulaan yang baik untuk hari2 yang mendatang.

Rindu...

Telalu banyak jika hendak di tafsirkan tentang 'rindu'...'rindu' kepada sebuah pertemuan..'rindu' kepada sebuah senyuman...'rindu' kepada kenangan yang lalu..'rindu' kepada yang jauh di mata...aku pula..'rindu' dalam mengisi kekosongan jiwa...'rindu' dalam sebuah pencarian...doa ku ..suatu hari nanti pasti 'rindu' itu akan terubat..

Thursday, 24 November 2011

ohhh hati..

Tak tau nak mula dari mana..banyak yang bermain di fikiran..tak tau yang mana nak di dahulukan..kata orang "hidup ini memungkinkan pelbagai kemungkinan"....apabila kita mengembara..banyak yang akan di lalui..adakalanya melalui denai..mengharungi sungai...masuk hutan...jumpa binatang buas..jumpa bunga2 hutan yang cantik..betapa indah ciptaan Allah... begitulah juga dengan kehidupan..banyak perkara yang tidak di duga akan di lalui..bagi aku..apa pun dugaan yang mendatang..jalani lah dengan tabah dan dekatkan diri kepada Pencipta..semoga ianya dapat meningkatkan keimanan....

Wednesday, 23 November 2011

Lagi Badai Semalam



Pernah baca cerita keluaran tahun 1974


Bergambar sebelum teater bermula




Saturday, 19 November 2011

Teater Badai Semalam

Masa kecik-kecik dulu penah baca novel nih...skang di teaterkan pulak...teruja nak pegi tengok..hope ceritanya same la ngan novel yang aku baca. Pelakonnye pun cam best jer...